Un submarin militar britanic s-a ciocnit miercuri cu un vas comercial în largul coastei Gibraltarului, unde nava militară făcea exerciţii, a anunţat Ministerul britanic al Apărării, citat de Daily Mail.

“În jurul orei locale 13.30 (15.30 ora României), HMS AMBUSH, un submarin din clasa Astute, în timp ce se afla în submersie în cadrul unui exerciţiu de antrenament, a fost implicat într-o coliziune uşoară cu un vas comercial, în largul coastei Gibraltarului”, a anunţat Ministerul într-un comunicat.

Suubmarinul a fost avariat uşor, dar nici un membru al echipajului nu a fost rănit, iar reactorul nuclear care îl alimentează nu a suferit avarii.

“Suntem în legătură cu vasul comercial, iar informaţiile iniţiale arată că nu a suferit avarii”, se adaugă în comunicat.

Autorităţile au demarat o anchetă privind incidentul.

Submarinele din clasa Astute sunt cele mai mari, mai avansate şi mai puternice submarine de atac ale Marinei britanice şi sunt echipate cu senzori de ultimă generaţie.

Vasele de acest tip, de 7.400 de tone, costă peste un miliard de lire sterline fiecare şi sunt echipate cu torpile şi rachete de croazieră Tomahawk.