Un grup armat având legături cu opoziţia din Armenia continua să ţină ostatice marţi, pentru a treia zi consecutiv, patru persoane într-un sediul al poliţiei din Erevan, relatează AFP.

Atacatorii au ocupat duminică o secţie de poliţie din capitală, luând ostatice mai multe persoane şi omorând un membru al forţelor de ordine.

'Purtăm negocieri cu atacatorii. Facem tot posibilul pentru a rezolva situaţia fără vărsare de sânge', a declarat adjunctul şefului poliţiei, Hunan Pogossyan, pentru France Presse.

Potrivit unui fotograf al agenţiei, poliţişti purtând veste antiglonţ încercuiau marţi clădirea, în timp ce accesul pe străzile din vecinătate era blocat de camioane.

Atacatorii, care au pus mâna pe un arsenal important al poliţiei, cer demisia preşedintelui Serge Sarkissian şi eliberarea opozantului Jirair Sefilian, arestat în luna iunie pentru posesie de arme şi acuzat că a intenţionat să ocupe clădiri guvernamentale şi centre de telecomunicaţii din Erevan.

Patru ostatici au fost eliberaţi deja, dar alţi patru — printre care comandantul adjunct al poliţiei naţionale, Vardan Eguiazarian, şi cel al poliţiei din Erevan, Valeri Ossipian — sunt în continuare captivi în clădire.

Mai mult de 1.500 de armeni au ieşit luni pe străzile din Erevan pentru a protesta împotriva guvernului şi a cere rezolvarea paşnică a crizei.

Poliţia a reţinut şi interogat zeci de opozanţi ai regimului, punându-i ulterior în libertate.

Jirair Sefilian, un critic virulent al regimului, a mai fost arestat în 2006 şi închis timp de 18 luni după ce a chemat la 'răsturnarea prin violenţă a guvernului'. El a mai fost reţinut pentru scurt timp în 2015, pentru tentativă de lovitură de stat.

Preşedintele Serge Sarkissian, un fost militar, a fost ales în 2008, în urma unui scrutin contestat de opoziţie. Zece persoane şi-au pierdut viaţa în protestele care au urmat alegerii sale.