Poliţiştii fac 40 de percheziţii în Bucureşti şi cinci judeţe, la 38 de persoane care vor fi ridicate şi duse la audieri într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul construcţiilor, serviciilor de pază şi de consultanţă, prejudiciul produs fiind estimat la aproximativ 20 de milioane de lei.

Anchetatorii au descins la 40 de imobile din Bucureşti şi din  judeţele Olt, Giurgiu, Buzău, Vâlcea şi  Ilfov, de unde ridică documente şi alte probe necesare în ancheta făcută de poliţiştii bucureşteni şi de procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

La finalul percheziţiilor, 38 de persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere vor fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 4, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Potrivit datelor şi probelor anchetatorilor, persoanele suspectate în acest dosar au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, serviciilor de pază şi de consultanţă, a precizat sursa citată.

Prejudiciul produs bugetului de stat prin neplata taxelor şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoarea adăugată a fost estimat la aproximativ 20 de milioane de lei.

Acţiunea poliţiştilor bucureşteni este sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. 

viewscnt