Autorul masacrului care a făcut 50 de morţi într-un club de noapte gay din Orlando — cel mai grav atentat din Statele Unite după 11 septembrie 2001—, a fost interogat în repetate rânduri de poliţia federală, însă fără urmări, a făcut cunoscut duminică un oficial din cadrul FBI, transmite AFP. 

Este cel mai sângeros atentat din SUA după 11 septembrie 2001. Tânărul era dezgustat la vederea homosexualilor care se îmbrăţişează şi care ar fi jurat credinţă grupării jihadiste Statul Islamic (SI). 

Familia recunoaşte că el a avut multe defecte, dar susţine că actul său nu are nicio legătură cu religia, în timp ce FBI a dezvăluit că l-a interogat în două rânduri — fără urmări — din cauza "eventualelor legături cu terorişti". 

"Eram în centrul oraşului Miami (...), oamenii cântau. A văzut doi bărbaţi care s-au îmbrăţişat în faţa nevestei şi copilului său şi s-a enervat foarte rău", a povestit tatăl suspectului, Mir Seddique, la postul NBC, adăugând că fiul său a făcut o criză împotriva homosexualilor. 

"Se îmbrăţişau şi se atingeau, iar el a spus: 'Uită-te la asta. Fac asta în faţa fiului meu'", a adăugat Mir Seddique, susţinând că atacul armat de duminică "nu are nicio legătură cu religia". 

AGERPRES