Gabriela Monica Pelin - femeia care susţine că a fost martor la accidentul în urma căruia a murit Dan Condrea - declară că maşina condusă de acesta nu avea 150 km/h în momentul impactului cu un copac, ci o viteză mult mai mică.

Femeia a mai spus că nu crede în varianta unei sinucideri. Potrivit acesteia, Condrea ar fi încercat să redreseze maşina, dovadă fiind urmele de la faţa locului, însă nu înţelege de ce nimeni nu le-a măsurat.

Gabriela Monica Pelin a intrat prin telefon miercuri la Antena 3 şi a dat explicaţii în legătură cu împrejurările în care s-a produs accidentul lui Dan Condrea.

Astfel, femeia spune că, la un moment dat, a fost depăşită de o maşină condusă de un bărbat care vorbea la telefon. Ea avea o viteză de 80 km/h, iar cealaltă maşină nu avea mai mult de 100 km/h.

"Eu eram cu copilul în maşină şi pe şosea nu mai era nimeni decât eu şi cealaltă maşină. După ce m-a depăşit, pot să spun că l-am văzut mereu în faţă. Nu am văzut impactul când a intrat în copac, ci am văzut cum a derapat de pe şosea şi apoi am auzit o bubuitură. Pur şi simplu a dispărut de pe şosea. Au început să zboare tot felul de piese. La locul acela era un biciclist care făcea semne disperate să opresc. Am coborât din maşină cu telefonul în mână şi am văzut cealaltă maşină în şanţ. Am fugit acolo şi domnul cu bicicleta a venit cu mine şi i-am zis: haideţi să căutăm ceva, pe cineva. Prima dată am căutat să văd dacă există supravieţuitori. Biciclistul a zis că el nu mai poate să coboare că i s-a făcut rău. Bărbatul era cu faţa în jos, se vedea spatele şi cămaşa ruptă. Nu am pus mâna pe el. Am găsit un portofel. Am căutat în portofel şi am găsit doar un permis de conducere. Am citit numele — Dan Condrea Alexandru şi CNP-ul pentru a-mi da seama de vârsta dânsului", declară femeia.

Ea mai susţine că a găsit un telefon în iarbă, însă mai era unul care suna continuu.

Femeia a precizat că, imediat după ce a ieşit din maşina sa, a apelat numărul de urgenţă 112, la ora 18,47.

Potrivit acesteia, la scurt timp de la accident, a venit o maşină cu un poliţist de la Rutieră, care trecea întâmplător prin zonă. Ulterior, prima maşină de poliţie a ajuns cam la cinci minute, după care au venit alte echipaje şi pompierii.

Ea afirmă că a fost dusă, după aproximativ o oră, la secţia de poliţie împreună cu biciclistul, unde au dat declaraţii, fără ca de atunci să mai fie chemată de anchetatori. 
Condrea a murit duminică seară, în urma unui accident produs pe un drum din judeţul Ilfov, în apropiere de localitatea Buftea.

AGERPRES