Rusia a propus coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite efectuarea de raiduri aeriene antiteroriste în comun, în Siria, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters. Statele Unite au respins iniţiativa Rusiei.

Departamentul american al Apărării a exclus, vineri, posibilitatea efectuării unor raiduri aeriene comune cu Rusia în Siria, subliniind că Washingtonul nu colaborează militar cu Moscova pe teritoriul sirian, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

"Statele Unite nu colaborează şi nu îşi coordonează activităţile din Siria cu Rusia", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis.

Conform propunerii Rusiei, bombardamentele comune în Siria urmau să înceapă pe 25 mai.

Rusia efectuează din octombrie 2015 raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea Administraţiei Bashar al-Assad. Occidentul acuză Rusia că atacă poziţii insurgente, dar Moscova a dat asigurări că sunt vizate exclusiv poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.

Zeci de ţări din cadrul unei coaliţii coordonate de Statele Unite efectuează separat raiduri antiteroriste în Siria şi Irak.