Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) l-au amendat cu 20.000 de lei, pe administratorul unui depozit frigorific din sectorul 2 al Capitalei pentru că a comercializat carne de porc fără să deţină autorizaţie.

O echipă de inspectori din cadrul ANSVSA şi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti a verificat, la solicitarea Inspectoratului General al Poliţiei, respectarea legislaţiei în cazul comercializării unui produs din carne (ceafă de porc congelată), de către o unitate din sectorul 2 al Capitalei, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Verificările au arătat că respectiva unitate era autorizată pentru a desfăşura următoarele activităţi în domeniul alimentar: depozit frigorific, unitate de reambalare, unitate de tranşare carne de pasăre şi de preparare carne, potrivit comunicatului.

De asemenea, s-a constatat că, deşi unitatea nu era autorizată pentru comercializarea cărnii de porc, aceasta a achiziţionat, pe 5 februarie 2016, o cantitate de peste 1,5 tone de ceafă de porc refrigerată, din Belgia.

Produsul respectiv avea termen de valabilitate până la data de 16 februarie 2016, motiv pentru care unitatea respectivă a congelat produsul pe 7 februarie 2016, prelungindu-i astfel termenul de valabilitate până în luna noiembrie a anului 2016, susţin inspectorii ANSVSA.

La data controlului, 27 aprilie 2016, s-a regăsit la comercializare doar o cantitate de 260 de kilograme, la un beneficiar din judeţul Braşov.

Cele 260 de kilograme de carne au fost retrase de la comercializare şi dirijate către o unitate de neutralizare, precizează ANSVSA.

Având în vedere faptul că unitatea respectivă nu era autorizată pentru comercializarea cărnii de porc, administratorul societăţii a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în valoare de 20.000 de lei, se mai arată în comunicat.