Un microbuz cu circa 10 călători care se deplasa pe ruta Galaţi-Bucureşti a luat foc în trafic joi, pe DN2, la ieşirea din localitatea Mihăileşti, în judeţul Buzău.

Din primele informaţii furnizate de ISU Buzău, toţi pasagerii au reuşit să se salveze. "Mai multe autospeciale ale ISU se deplasează la faţa locului. Microbuzul a luat foc în trafic la ieşire din Mihăileşti, dar nu sunt victime", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Poliţiştii din cadrul IPJ Buzău au întocmit dosar penal pentru distrugere din culpă prin incendiere, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisar Doiniţa Mihalache.

Potrivit unor martori, microbuzul a prezentat o defecţiune tehnică la aparatul de aer condiţionat cu câţiva kilometri înainte de localitatea Mihăileşti, iar şase dintre pasageri au solicitat să coboare înainte de a ajunge la destinaţie. Şoferul, un bărbat în vârstă de 58 de ani din Galaţi, a continuat cursa.

Incidentul s-a produs în apropierea locului evenimentului de acum două săptămâni când un autotren încărcat cu butelii a luat foc.