Cinci rachete lansate dintr-o zonă a Siriei aflată în mâinile grupării Statul Islamic (SI) au lovit duminică oraşul turc de frontieră Kilis (sud-est), făcând un mort şi 26 de răniţi, a anunţat vicepremierul turc Yalçin Akdogan, potrivit AFP.

O primă salvă a lovit acoperişul unei case din cartierul Okcular, în timp ce a doua a căzut în vecinătatea unei moschei, a spus el, citat de agenţia de presă Dogan, în cursul unui briefing la Kilis, unde a efectuat o vizită.

"Artileria turcă a răspuns imediat la aceste atacuri", a subliniat Yalçin Akdogan.

Printre răniţi se află şase sirieni. Locuitori înfricoşaţi şi furioşi s-au îndreptat în marş spre birourile guvernatorului la Kilis, însă au fost împrăştiaţi de poliţie, a informat cotidianul Hurriyet Daily.

De la începutul anului, oraşul Kilis a fost în repetate rânduri ţinta rachetelor lansate de jihadişti din SI, care s-au soldat cu moartea mai multor civili.

Potrivit unui bilanţ global prezentat de Yalçin Akdogan, de la jumătatea lunii ianuarie 45 de rachete s-au abătut asupra oraşului, provocând moartea a cel puţin 16 persoane.

Luni, o salvă de rachete a făcut cinci morţi, printre care patru copii, toţi sirieni.

Turcia a ripostat de fiecare dată cu tiruri de artilerie.

Multă vreme bănuită de complezenţă faţă de grupările rebele ostile regimului de la Damasc, Turcia s-a alăturat în vară coaliţiei internaţionale împotriva jihadiştilor, condusă de Washington, şi a intensificat arestările în rândul jihadiştilor, după o serie de atentate-sinucigaşe atribuite celulelor afiliate SI de pe teritoriul său.

AGERPRES