Bilanţul cutremurului de duminică din Ecuador a urcat la 413 morţi, iar autorităţile se tem că va continua să crească. Operaţiunile de salvare continuă zi şi noapte, deşi şansele de a găsi supravieţuitori scad cu fiecare oră care trece. Între timp, comunitatea internaţională se mobilizează să vină în ajutorul Ecuadorului, preşedintele ţării a anunţat că reconstrucţia va dura probabil luni, dacă nu ani, şi va costa miliarde de dolari.

Momente ca acesta, când salvatorii scot de sub dărâmături un supravieţuitor, sunt tot mai rare şi vin la capătul unor pregătiri minuţioase.

Peste 13.000 de oameni caută acum semne de viaţă printre ruine. Venit să supravegheze personal operaţiunea de salvare, preşedintele Rafael Correa a încercat să consoleze rudele celor dispăruţi.

Între 70.000 şi 100.000 de oameni au nevoie de ajutor, estimează Crucea Roşie, iar pentru 5.000 trebuie găsite urgent adăposturi. Camioane încărcate cu haine, produse de igienă, medicamente şi alimente sosesc din toată ţara pe coasta Pacificului, devastată de cutremur.

Digi 24