Bilanţul actualizat al victimelor cutremului cu magnitudinea 7,8 care a lovit sâmbătă vestul Ecuadorului este de 41 de morţi, a anunţat vicepreşedintele acestei ţări, Jorge Glas, citat de agenţia EFE.

Pe de altă parte, Centrul de Alerte de Tsunami în Pacific (PTWC) a anunţat că ameninţarea unui val seismic a trecut în mare parte. Anterior, circa 20 de state din zona Oceanului Pacific au declarat alertă de tsunami. Peru, ţară care se învecinează cu Ecuadorul, a anunţat deja că a anulat alerta.

Şi vicepreşedintele Ecuadorului a transmis persoanelor care şi-au părăsit locuinţele în zona de coastă — pentru a se refugia în zone mai înalte astfel încât să fie la adăpost de un eventual tsunami — că se pot întoarce la casele lor, întrucât nu mai există ameninţarea unui val seismic.

Cât despre numărul victimelor, vicepreşedintele Jorge Glas a menţionat că din nefericire acesta va creşte în orele următoare, el amintind că seismul produs sâmbătă este cel mai puternic care a lovit Ecuadorul după cel din anul 1979. Deocamdată nu s-a comunicat un bilanţ al răniţilor

AGERPRES