Gara Constanţa a fost evacuată, joi dimineaţa, în urma unui apel primit la 112 privind existenţa unui bagaj suspect pe peron. La faţa locului intervin, în prezent, echipaje ale poliţiei, pompierilor, jandarmeriei şi de pirotehnişti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Constanţa, pasagerii şi personalul din Gara Centrală a Constanţei au fost evacuaţi, în jurul orei 10,00, iar forţele de ordine au instituit un perimetru de siguranţă în jurul clădirii şi peroanelor după ce a fost primită o alertă despre un bagaj suspect uitat în pe peron.

În urma înregistrării apelului la 112 despre bagajul suspect abandonat la fost lansată alarma şi au fost activate toate forţele necesare a fi implicate pentru evacuare, securizarea zonei şi cercetarea, preluarea şi eventuala dezamorsare a coletului suspect.

"Colegii noştri de la serviciul pirotehnic s-au echipat şi au plecat la misiune şi urmează să vedem cum evoluează situaţia", a mai declarat purtătorul de cuvânt al IJP Constanţa, Carmen Şerbănescu.

AGERPRES