Al treilea suspect care are legătură cu atentatul comis marţi la aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem, Najim Laachraoui, a fost arestat miercuri dimineaţă în capitala belgiană, în cartierul Anderlecht, a anunţat publicaţia belgiană La Derniere Heure, citată de Reuters.

Informaţia nu a fost deocamdată confirmată de Parchetul federal belgian.

Urme de ADN ale lui Laachraoui au fost găsite pe ''materialul exploziv folosit în atacurile'' comise pe 13 noiembrie 2015 la Paris, soldate cu 130 de morţi şi sute de răniţi.

Plecat în Siria în februarie 2013, Najim Laachraoui a făcut parte din primele grupuri de bruxellezi care s-au alăturat jihadiştilor în Siria, sub numele de luptător de 'Abu Idris'. El era căutat de poliţie din data de 4 decembrie anul trecut.

Născut pe 18 mai 1991, originar din cartierul bruxellez Schaerbeek, Najim Laachraoui a fost controlat şi când se afla într-o maşină, la 9 septembrie, sub identitatea falsă de Soufiane Kayal, la frontiera austro-ungară, în compania lui Salah Abdeslam şi Mohamed Belkaid, un algerian în vârstă de 35 de ani împuşcat mortal de poliţia săptămâna trecută la Forest, în sud-vestul regiunii Bruxelles.