Poliţia australiană a anunţat, marţi, că a arestat, în Sydney, două persoane, inclusiv o minoră de 16 ani, suspectate că ar fi strâns fonduri pentru susţinerea activităţilor reţelei teroriste Stat Islamic, informează agenţai de presă Reuters

"Anticipăm că cei doi vor fi inculpaţi, mai târziu în cursul zilei de azi (marţi), vor apărea în faţa tribunalului şi vor fi acuzaţi de finanţare a activităţilor teroriste", a declarat Catherine Burn, comisar-adjunct din cadrul departamentului de poliţie din New South Wales.

"Noi vom susţine că erau implicaţi în obţinerea de bani care erau trimişi în străinătate pentru a susţine activităţile reţelei teroriste Stat Islamic", a adăugat Burn.

Bărbatul de 20 de ani şi minora de 16 ani au fost arestaţi în cadrul unor operaţiuni antiteroriste de a reduce şi de a preveni atacurile teroriste din ţară prin identificarea celor radicalizaţi şi a reţelelor de finanţare a activităţilor organizaţiei Stat Islamic.

Potrivit agenţiei pentru monitorizarea spălării banilor din Australia, numărul celor suspectaţi de finanţare a grupărilor teroriste s-a triplat anul trecut, până în noiembrie, iar peste 50 de milioane de dolari australieni (34 de milioane de euro) ar fi alocaţi pentru susţinerea militanţilor islamişti.

Autorităţile australiene estimează că zeci de cetăţeni au călătorit în Siria şi Irak pentru a lupta alături de militanţii reţelei Stat Islamic.

Mediafax