Consiliul Superior al Magistraturii va finaliza pe 25 martie procedurile de avizare a propunerii ministrului Justiţiei de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, potrivit calendarului aprobat miercuri de Secţia pentru procurori.

“Secţia pentru procurori (...) a aprobat calendarul de desfăşurare a activităţilor prevăzute în procedura de avizare a propunerii ministrului justiţiei pentru reînvestirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei procuror Laura Codruţa Kovesi. Procedura avizării se desfăşoară conform dispoziţiilor art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, art. 211 din H.C.S.M. nr. 193/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind transferul şi detaşarea judecătorilor şi procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor şi procurorilor în alte funcţii de conducere, precum şi numirea judecătorilor în funcţia de procuror şi a procurorilor în funcţia de judecător, art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, respectiv a Hotărârilor nr. 161/2011 şi nr. 105/2013 ale Secţiei pentru procurori prin care au fost stabilite criteriile, subcriteriile şi indicatorii privind standardele de evaluare a interviului şi a lucrărilor candidaţilor pentru numirea în funcţii de conducere", se precizează într-un comunicat al CSM transmis AGERPRES.

Conform calendarului stabilit, în cursul zilei de miercuri va fi pus în dezbatere publică proiectul de management şi vor fi efectuate verificările asupra candidaturii.

Pe 24 martie este programată analizarea rezultatelor demersului anterior şi intervievarea candidatului, iar pe 25 martie transmiterea avizului către Ministerul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a transmis către CSM, pe 29 februarie, propunerea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA.

În 25 februarie, Raluca Prună spunea că înţelege să îşi asume funcţia pe care o are şi să aplice dispoziţiile legii prin propunerea de reînvestire a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

AGERPRES