Cel puţin 16 persoane au murit, dintre care cinci civili, în cursul dimineţii de luni, în confruntările între autorităţi şi militanţi islamişti, în sud-estul Tunisiei, în apropiere de frontiera cu Libia, relatează agenţia de presă Reuters.

În confruntările din oraşul tunisian Ben Guerdan, cel puţin zece militanţi islamişti au murit, alături de cinci civili şi un militar.

Ministerul tunisian de Interne a avertizat locuitorii să-şi nu părăsească locuinţele în timpul schimburilor de focuri din centrul oraşului.

Un purtător de cuvânt al armatei a precizat că zece militanţi islamişti au murit în confruntările izbucnite după ce au atacat poziţii ale armatei şi poliţiei din oraş.

Potrivit unor surse medicale locale, cel puţin cinci civili au pierit în atacurile de luni dimineaţă.

Tunisia a construit un canal de-a lungul frontierei cu Libia, pe fondul îngrijorărilor cauzate de extinderea influenţei reţelei Stat Islamic în Libia, iar militari din mai multe state occidentale antrenează forţele tunisiene de la frontieră.

Militanţi islamişti antrenaţi în tabere de-a lungul frontierei cu Libia au comis mai multe atacuri în Tunisia anul trecut, printre care atacul din staţiunea turistică Sousse, unde au murit mai mulţi turişti britanici.

Mediafax