Cel puţin şase persoane au fost rănite, duminică seară, după un autoturism şi un microbuz plin cu elevi s-au ciocnit pe DN 10, în localitatea buzoiană Poieni. Şoferul autoturismului, cel care a provocat accidentul, era sub influenţa alcoolului, relatează News.ro

Patru dintre elevii din microbuz, care se întorceau dintr-o excursie, au fost răniţi. De asemenea, în urma accidentului au fost răniţi şoferul microbuzului şi şoferul autoturismului care a provocat accidentul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, Mihail Drăghiciu, accidentul a fost provocat de un şofer de 32 de ani. Într-o curbă la dreapta, tânărul care circula din direcţia Buzău spre Braşov a scăpat maşina de sub control şi a pătruns pe contrasens, lovind un microbuz care se deplasa din sens opus şi se îndrepta spre Buzău.

În urma testării cu aparatul Drager, s-a stabilit că şoferul autoturisnului era sub influenţa alcoolului, el avînd o alcoolemie de 0, 59 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.