Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a trimis propunerea privind reinvestirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al DNA, au declarat joi pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Propunerea ministrului Justiţiei, Raluca Prună, de reinvestire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Laurei Codruţa Kovesi a fost trimisă la data de 29 februarie la CSM şi înregistrată la instituţia care urmeaza să dea un aviz consultativ în acest caz, au spus pentru MEDIAFAX sursele citate.

Ulterior, cererea de reinvestire a Laurei Codruţa Kovesi va fi trimisă preşedintelui Klaus Iohannis, care va decide dacă o va numi pe aceasta în funcţa de procuror şef al DNA, pentru al doilea mandat.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat joi că este dezamăgită de cum au reacţionat unii politicieni după ce a anunţat că o va propune pentru reînvestire pe Laura Codruţa Kovesi la conducerea DNA, precizând că nu a fost încălcată nicio procedură.

"Pentru toţi cei care spun că nu am respectat procedura, îi invit să se uite la ultimele proceduri, la cele de acum trei ani şi să îmi spună dacă am încălcat procedura. Cu privire la reînvestire, există în lege. Ca jurist şi ca ministru sunt responsabilă şi asigur pe toată lumea că nu se încalcă nicio lege. Eu nu înţeleg săă intru într-o dezbatere politică într-o chestiune are este foarte importantă. Sunt dezamăgită de unii politiceni că duc această discuţie în aceşti termeni", a declarat ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei Raluca Prună a anunţat săptămâna trecută, la şedinţa de bilanţ a DNA, că îşi asumă propunerea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.