Procurorii DIICOT Timişoara au descoperit nu mai puţin de 12 kilograme de cocaină trimise prin curier, din Columbia, pe numele unei femei în vârstă. Joi dimineaţa a fost reţinut şi coordonatorul traficanţilor, un cetăţean spaniol.

Potrivit pressalert.ro, drogurile au fost trimise din Columbia cu o firmă internaţională de curierat, declarându-se că în colet este vopsea de păr. Destinatara coletului era mama unei românce care stă în Spania. Când pachetul a ajuns pe aeroportul din Timişoara, în baza analizelor de risc, au fost trimise probe la laborator din "vopseaua de păr". Testele au stabilit că în pachet era cocaină pură.

Anchetatorii au stabilit că destinatara coletului nu cunoştea conţinutul pachetului, iar apropiaţii acesteia din Spania se interesau dacă a ajuns coletul în regulă, mai scrie sursa citată. Drogurile urmau să fie duse din România în Spania.

Cetăţeanul spaniol reţinut a susţinut că nu ştie nimic de droguri şi a venit în România să-şi viziteze un prieten. Acesta fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă.