O explozie puternică a indus o panică de nedescris în oraşul belgian, Anvers. Serviciul de Pompieri din oraş a descris incidentul ca "un dezastru local" şi a solicitat locuitorilor să rămână în locuinţele lor din cauza cantităţii de fum negru dens degajat în urma exploziei.

Explozia a avut loc într-un rezervor de stocare a deşeurilor din cadrul centralei industriale a companiei Indaver. În urma exploziei, s-a degajat un fum negru care s-a extins pe sute de metri înălţime deasupra oraşului. Serviciul de pompieri din Anvers a anunţat că traficul în zonă a fost restricţionat. Reprezentanţii companiei Indaver au anunţat că nu s-au înregistrat victime în urma exploziei de vineri, după ce toţi angajaţii au fost evacuaţi nevătămaţi, potrivit Reuters.

Cauza exploziei este investigată de autorităţile belgiene locale. Incendiul s-a declanşat vineri după-amiază, la acoperişul depozitului situat pe strada Palais outre-Ponts. O parte din acoperiş şi din casa scărilor a ars şi s-a prăbuşit din cauza incendiului extrem de violent, spune RTV.