Doi adulţi şi un copil de opt ani au rămas înzăpeziţi, vineri seara, pe Drumul Naţional 67C, cunoscut şi sub denumirea de "Transalpina”, drumul fiind închis circulaţiei până în primăvară, iar patru jandarmi montani au fost mobilizaţi pentru scoaterea maşinii turiştilor de sub nămeţi.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că şoferul unui autoturism în care se mai afla un adult şi un copil se îndrepta spre Obârşia Lotrului, pe Drumul Naţional 67C, cunoscut şi sub denumirea de "Transalpina”.

Cei doi adulţi şi copilul de 8 ani au rămas înzăpeziţi, în condiţiile în care în zonă stratul de zăpadă este de circa 40 de centimetri, ninge viscolit şi se înregistrează minus 3 grade Celsius.

Pentru scoaterea maşinii de sub nămeţi au intervenit patru jandarmi montani din Şugag.

Transalpina este închisă în zona montană, de la Oaşa până la Obârşia Lotrului, până în primăvară, iar restricţiile sunt semnalizate prin panouri de avertizare. Potrivit legii, "nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă, iar ca măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 60 de zile".