Noi proteste faţă de proiectul de la Roşia Montană: Circa 2000 de persoane, în marş spre Universitate în Capitală, o mie de manifestanţi la Cluj

Aproximativ 2.000 de persoane au plecat din cartierul Militari spre Universitate, în cea de-a şasea duminică de proteste faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, coloana de manifestanţi blocând circulaţia pe Bulevardul Iuliu Maniu.

Protestatarii au steaguri, pancarte şi mesaje contra exploatării miniere cu cianuri, dar şi a gazelor de şist. Coloana de manifestanţi este încadrată în timpul marşului de jandarmi şi poliţişti de la rutieră, care vor întrerupe temporar circulaţia pe porţiunea de drum în care se află manifestanţii. În Piaţa Universităţii se vor alătura manifestanţilor şi cei care nu au putut ajunge la marş.

Alte omie de persoane protestează la Cluj împotriva proiectului minier de la Roşia Montană. Protestele repetate ale activiştilor au început după ce Guvernul a aprobat proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor de la Roşia Montană.