George Becali a ajuns luni în faţa instanţei, în calitate de martor-denunţător, în dosarul în care este anchetat Puiu Popoviciu. Afaceristul este cercetat de procurori după ce ar fi intrat în posesia a 224 de hectare de teren pe care a fost ridicat complexul de magazine şi apartamente din Băneasa, iar mărturia lui Becali este esenţială în dosar.
În sala de judecată au avut loc scene traficomice. Patriarhia a trimis biblii pentru ca Becali să aibă garanţia că jură pe "Biblia ortodoxă". Potrivit Antena 3, după începerea şedinţei, procurorul DNA nu a mai găsit denunţul făcut de latifundiarul din Pipera, drept pentru care şedinţa a fost suspendată, timp în care cineva trebuie să meargă să caute în arhivă documentele.
Când i-a venit rândul să vorbească în faţa judecătorului, Becali a surprins pe toată lumea afirmând că denunţul său, pe baza căruia a fost construit dosarul, era bazat pe bârfe. Patronul Stelei şi-a cerut scuze procurorului DNA, însă s-ar părea că nu va scăpa atât de uşor. Reprezentantul DNA a anunţat că Gigi Becali va fi cercetat pentru mărturie mincinoasă.
Puiu Popoviciu a fost trimis în judecată în decembrie 2012, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, precum şi pentru dare de mită.
În acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată fostul şef al DGIPI Cornel Şerban, Ioan Niculae Alecu - rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti, Mihai Ion Florin Luican - fost prefect al municipiului Bucureşti, Gabriel Toader - secretar Prefectura Bucureşti, Ioan Todiraş - viceprimar al Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, Lizeta Minea - secretar Primărie Sector 1 şi membru a subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, Gheorghe Petrulian, Ştefan Diaconescu - secretar ştiinţific şi rector în cadrul USAMV Bucureşti, Petru Pitcovici - şef Divizie Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI şi Andrei Mihai Bejinaru.
Potrivit DNA, în perioada 2000 - 2004, rectorul Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparţinând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de omul de afaceri.
Ministerul Finanţelor Publice s-a constituit parte civilă în numele statului român, solicitând revenirea terenului în suprafaţă de 224 ha în proprietatea publică a statului.