Trei membri ai forţelor speciale britanice care participau la o operaţiune militară secretă în Irak au fost răniţi în schimburi de focuri cu presupuşi militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic, afirmă surse citate de publicaţia Daily Mirror.

Ministerul britanic al Apărării a refuzat să comenteze informaţiile apărute în presa britanică şi internaţională.

Potrivit Daily Mirror, militarii britanici - membri ai Serviciului aerian special (SAS) şi ai Serviciului naval special (SBS) - participau la o misiune de patrulare aliată formată din 25 de membri, în nordul Irakului.

Operaţiunea secretă, la care participau militari din Marea Britanie, Statele Unite şi Germania, avea rolul de a identifica obiective teroriste care să fie bombardate, în apropierea oraşului Mosul.

Militarii străini au fost atacaţi de 30 de membri ai reţelei teroriste Stat Islamic care se deplasau cu vehicule blindate Humvee furate de la armata irakiană.

Conform surselor citate, toţi teroriştii au fost eliminaţi în schimbul de focuri. Cei trei militari britanici răniţi au primit îngrijiri medicale urgente şi au fost preluaţi de un elicopter militar.

Marea Britanie participă la coaliţia internaţională condusă de SUA care efectuează bombardamente antiteroriste în Irak şi Siria. Statele Unite şi Marea Britanie au trupe în Irak, dar, oficial, acestea participă doar la antrenarea membrilor serviciilor de securitate locale.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din Irak, Siria, Libia şi Egipt, unde a proclamat un "califat islamic".