Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău şi Coco Vandeweghe (SUA) s-a calificat, vineri, la Melbourne, în finala probei de dublu mixt la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după victoria cu 6-4, 6-4 în faţa cuplului Treat Huey (Filipine)/Andreja Klepac (Slovenia)

Tecău şi Vandeweghe s-au impus într-o oră şi 7 minute.

Perechea româno-americană a reuşit 5 aşi, faţă de 7 ai adversarilor, a avut procentaje mai bune la punctele făcute cu ambele servicii şi a adunat nu mai puţin de 36 de mingi direct câştigătoare (25 pentru învinşi), în timp ce la erorile neforţate Tecău şi echipiera sa au avut 6, iar Huey şi Klepac 8. Învingătorii au transformat două din cele patru mingi de break create, iar învinşii le-au ratat pe toate cinci.

Prin calificarea în finală Tecău şi Vandeweghe şi-au asigurat un cec de 75.500 de dolari australieni. Adversarii din finală vor fi învingătorii din meciul care opune principalii favoriţi, Sania Mirza (India) şi Ivan Dodig (Croaţia), şi cuplul ruso-brazilian Elena Vesnina/Bruno Soares, cap de serie numărul cinci.

Dacă anul trecut, Tecău şi Lucie Hradecka (Cehia) au pierdut în primul tur la Melbourne, în 2014 Horia a jucat finala alături de Sania Mirza (India), pierzând în faţa perechii Kristina Mladenovic (Franţa)/Daniel Nestor (Canada). În 2012, Horia Tecău a câştigat titlul la mixt, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands: 6-3, 5-7, 10-3 cu Elena Vesnina (Rusia)/Leander Paes (India).