Ioan Niculae a cerut Tribunalului Dâmboviţa, care discută eliberarea sa condiţionată, să nu se mai ţină cont de cărţile scrise de el în peniteniciar, în condiţiile în care DNA a solicitat detalii de la ANP şi specialiştii Universităţii Bucureşti cu privire la lucrările acestuia.

Judecătorii de la Tribunalul Dâmboviţa au amânat din nou, vineri, pronunţarea în dosarul privind eliberarea condiţionată din penitenciar a omului de afaceri Ioan Niculae, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În cadrul şedinţei de judecată, procurorul DNA Ploieşti a solicitat Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor date cu privire la realitatea unui pontaj făcut în cazul lui Ioan Niculae cu ocazia scrierii unei lucrări ştiinţifice de către acesta, pontaj în privinţa căruia există dubii că ar fi real.

Tot procurorul DNA Ploieşti a solicitat în instanţă să se emită o adresă către Universitatea Bucureşti, pentru ca specialiştii să se pronunţe şi să transmită dacă publicarea unui material într-o revistă cu caracter ştiinţific echivalează cu publicarea unei lucrări ştiinţifice.

În acest context, Ioan Niculae a cerut în instanţă ca judecătorii să nu mai ţină cont de zilele de libertate pe care le-a câştigat în urma publicării cărţilor pe care le-a scris în perioada de detenţie.

Mediafax