Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în anul 2015.

În cursul zilei de 21 ianuarie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 19 locaţii situate în judeţele Iaşi şi Botoşani, din care trei sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Percheziţiile au loc la Primăria oraşului Hârlău, la Ocolul Silvic Hârlău şi la Biroul de Evidenţă a Populaţiei. Potrivit surselor citate, se fac cercetări în legătură cu infracţiunile de luare şi dare de mită, dar şi de abuz în serviciu, presupus a fi săvârşite de funcţionari în legătură cu îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Sursele au mai precizat că mita ar fi constat, printre altele, în material lemnos.