O tânără de 21 de ani, însărcinată în luna a noua, a fost preluată de o şenilată de la locuinţa sa din localitatea constănţeană Almalău, pentru fi transportată la cea mai apropiată unitate medicală, care se află în Bulgaria

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Dobrogea”, o tânără din satul Almalău, comuna Ostrov, a solicitat, duminică seară, o ambulanţă care să o transporte la spital pentru că urmează să nască.

Pentru că în zona respectivă nu se putea ajunge cu o autospecială a Serviciului de Ambulanţă, din cauza drumurilor înzăpezite, a fost solicitată o şenilată de la Secţia Băneasa a Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Şenilata a plecat şi cu doi paramedici de la ISU Constanţa, pentru a asigura măsurile de prim ajutor pe timpul transportării femeii gravide de la Almalău către cea mai apropiată unitate sanitară, care se află la Silistea, în Bulgaria.

O altă tânără însărcinată din satul Runcu, judeţul Constanţa, care a intrat în travaliu, a fost transportată, duminică după-amiază, la spital cu ajutorul unei şenilate, ce a preluat-o de la locuinţa sa şi a dus-o până la o ambulanţă, intervenţia durând aproximativ patru ore.