Procurorii DIICOT au făcut, joi, o percheziţie la locuinţa unui tânăr de 18 din Craiova, bănuit că a promovat pe internet mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste. Anul trecut, tânărul, care a renunţat în 2013 la religia creştin-ortodoxă pentru a trece la cea musulmană, a fost reţinut pentru propagandă jihadistă.

Poliţiştii Direcţiei de Combaterea a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română, sub coordonarea procurorilor DIICOT,  au făcut o percheziţie în Craiova, la un tânăr de 18 ani bănuit de propagandă teroristă.

El este bănuit de promovarea în mod sistematic în mediul virtual, prin intermediul platformelor sociale, a unor mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste, respectiv de ameninţare cu folosirea unor mijloace de natură să pună în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea persoanelor.

De la locuinţa acestuia au fost ridicate dispozitive informatice, telefoane mobile, obiecte şi înscrisuri.

Bărbatul va fi dus la sediul DIICOT, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La activităţi au participat şi jandarmi de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei ”Vlad Ţepeş”.

Şi în urmă cu un an, procurorii DIICOT au făcut o percheziţie la locuinţa din Craiova a tânărului. Atunci, tânărul, Luigi Constantin Boicea, a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru propagandă jihadistă.

În urma percheziţiei, au fost găsite şi ridicate documente, materiale de propagandă islamistă şi sisteme informatice.

Rudele tânărului au povestit că acesta a renunţat în 2013 la religia creştin-ortodoxă pentru a trece la cea musulmană. Luigi Constantin Boicea este elev în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Auto.

”După convertirea la islamism, tânărul şi-a schimbat stilul de viaţă, izolându-se de societate şi familie, identificându-se cu Statul Islamic şi vorbind permanent în numele acestuia. A început să poarte în public ţinută specifică musulmanilor şi să se afişeze pe reţelele de socializare cu însemnele Statului Islamic”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Luigi Constantin Boicea provine dintr-o familie destrămată, tatăl său fiind eliberat în 2015 din penitenciar. Mama sa este angajată a Regiei Autonome de Transport Craiova.