Bărbatul împuşcat mortal în timp ce încerca să intre într-un comisariat de poliţie din nordul Parisului purta o vestă cu explozibili falsă, a declarat o sursă din poliţie pentru Reuters, în timp ce AFP difuzează aceeaşi informaţie citând surse judiciare şi din Ministerul de Interne.

"Omul avea o centură, dar era falsă. Unitatea de genişti a confirmat că era o vestă falsă", a precizat o sursă din sindicatul poliţiei pentru Reuters.

Bărbatul avea sub palton o geantă mică prinsă cu scoci din care ieşea un fir, dar "dispozitivul nu conţinea explozibili", a precizat sursa judiciară citată de AFP.

Bărbatul, înarmat cu un cuţit, a fost împuşcat mortal când a încercat să intre în secţia de poliţie. El ar fi strigat 'Allah Akbar' în timp ce încerca să agreseze un poliţist.

Un martor a declarat pentru AFP că s-au auzit 'două-trei focuri de armă', iar strada, situată în popularul cartier Goutte d'Or, din nordul capitalei, a fost încercuită de forţele de ordine.

Incidentul a avut loc în ziua în care se comemorează un an de la atacurile unor militanţi islamişti asupra redacţiei revistei satirice Charlie Hebdo din capitala franceză.