Trupurile a cel puţin 34 de emigranţi, inclusiv copii, ce încercau să ajungă în Grecia au fost aduse de mare la ţărmul Mării Egee în distrinctele Ayvalik şi Dikili, Turcia. Se pare că două barci au fost răsturnate de valuri în jurul orei 05 a.m. în timp ce încercau să ajungă pe tărmul insulei Lesbos. Există temerea că numărul victimelor ar putea creşte, necunoscându-se numărul exact al celor aflaţi la bord.

„Am înţeles că o barcă s-a scufundat şi s-a lovit de stânci. Presupun că toţi aceşti oameni au murit încercând să înnoate spre acele stânci. Am venit aici să ajutăm ca cetăţeni” a declarat un martor citat de news.com.au.

Namik Kemal Nazli, administrator în zona plăjii din Ayvalik, a declarat agenţiei de presă turcă Anadolu că victimele primului incident se presupune ar fi din Iraq, Algeria şi Siria. Nu se cunoaşte nicio altă informaţie despre victimele celui de-al doilea incident.

Paza de coastă şi jandarmeria au afirmat că au reuşit să salveze 12 persoane din apele mării şi de pe stâncile tărmului din Ayvalik. Un oficial al pazei de coastă a declarat că trei nave şi un elicopter sunt folosite pentru găsirea celorlalţi probabili supravieţuitori.

Aproximativ 850.000 de refugiaţi şi emigranţi au trecut doar anul trecut din Turcia în Grecia, folosind cel mai adesea bărci şi refiboturi nesigure. Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a estimat că anul trecut aproximativ 3770 de persoane au murit încercând să traverseze Marea Mediterană spre Europa.