Starea copilului de nici doi ani care a căzut într-un puţ din Teleorman şi a fost scos după aproape 11 ore este din ce în ce mai bună, se joacă şi este vioi. El primeşte tratament pentru bronhopneumonie,medicii urmând să stabiliească data externării, a declarat, joi, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru

"Evoluţia stării copilului este bună. Copilul se joacă, este vesel, aleargă prin salon. În prezent, copilul urmează tratament pentru bronhopneumonie, primeşte antibiotic, inhalant pentru respiraţie şi medicamente pentru tuse", a explicat Raluca Alexandru.

Copilul este supravegheat de echipa medicală, care va stabili şi data externării.

Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu" , profesor Dan Enescu, vorbeşte despre acest caz ca despre o minune.

"Ca medic vedem minuni. Copilul acesta este o minune. În curând va putea fi externat", a mai spus  profesorul Enescu.

Copilul a căzut, în urmă cu aproape 10 zile, în puţul din curtea casei din localitatea Balta Sărată, judeţul Teleorman şi a rămas blocat la aproximativ 16 metri adâncime, fiind scos după zece ore de către echipele de intervenţie. După ce i-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

El a stat conectat la aparate până acum o săptămână, când a fost detubat şi de atunci a fost ajutat să respire cu o mască de oxigen. Medicii i-au administrat un tratament cu antibiotic imediat după ce a fost adus la spital, în noaptea de 25 spre 26 aprilie.

Marţi el a fost transferat de la Terapie Intensivă la Secţia Pediatrie. Medicul explica la acel moment că a fost necesară menţinerea lui timp de o săptămână la Terapie Intensivă, din cauza faptului că exista riscul de infecţie pulmonară, după ce a înghiţit apă, în cele peste 10 ore în care a stat în puţ, iar într-un plămân au intrat germeni.