Miliardarul Remus Truica a venit luni dimineaţă pentru declaraţii la sediul DNA, acesta fiind în prezent în arest la domiciliu în dosarul retrocedărilor. Truică nu a dat declaraţii la intrarea în DNA şi a venit însoţit de avocatul său.

Truica (fost consilier al premierului Adrian Nastase) este acuzat de DNA ca a fost 'creierul' unui grup infractional din care fac parte Dan Andronic (directorul ziarului Evenimentul Zilei), Robert Rosu (avocat partener la societatea Tuca, Zbarcea si asociatii), Marius Andrei Marcovici (fost consilier al premierului Tariceanu) şi Lucian Mateescu (director la firma de imobiliare Impact).

Remus Truica este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălarea banilor si dare de mită.

DNA arata in comunicat ca incepând cu noiembrie 2006, Remus Truică si avocatul Robert Roşu ar fi constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Paul Lambrino (nepot nerecunoscut al Regelui Carol al doilea, care se prezinta drept Printul Paul). DNA sustine ca grupul infractional voia sa dobandeasca averea revendicata din Paul Lambrino prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi.