Coreea de Nord a dublat, în ultimii doi ani, numărul hackerilor pe care-i utilizează pentru a efectua atacuri cibernetice şi a creat baze în străinătate, a anunţat duminică agenţia de presă sud-coreeană, potrivit Mediafax. Unitatea „hackerilor“ din Coreea de Nord este alcătuită în prezent din 5.900 de persoane, faţă de 3.000 în urmă cu doi ani, scrie Yonhap.

„Ţara comunistă deţine o unitate de hackeri, plasată sub tutela Biroului General pentru Recunoaştere, din care fac parte aproximativ 1.200 de hackeri profesionişti“, precizează agenţia, care citează o sursă căreia nu-i dezvăluie numele.

Hackerii nord-coreeni au acţionat uneori de la baze instalate în străinătate, inclusiv în China, adaugă Yonhap.

În ultimii ani, hackerii nord-coreeni au lansat atacuri cibernetice asupra mai multor ţinte sud-coreene, între care agenţii militare, bănci, agenţii guvernamentale, posturi de televiziune sau site-uri media.

Anchete efectuate de către autorităţi au conchis că aceste atacuri au ca origine Coreea de Nord, acuzaţii pe care Phenianul le respinge.

Seulul şi-a suplimentat bugetul alocat securităţii informatice şi formează experţi cu scopul de a-şi reduce vulnerabilitatea. În 2011, Coreea de Sud a creat o agenţie specială dedicată apărării de aceste atacuri.