Ion Ţiriac a început vânătoarea organizată de un deceniu pe domeniul de la Balc. Numai că a avut loc şi un incident. Poliţia a fost chemată să intervină, spre nemulţumirea organizatorilor, după ce un cetăţean a sunat la 112.

Evenimentul la care participă unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume a fost tulburat de un reprezentant al unei organizaţii care luptă împotriva abuzurilor contra animalelor.

Odată ajuns la Complexul de Vânătoare de la Balc, acesta a cerut oprirea imediată a vânătorii, susţinând că este ilegală. Omul a sunat la 112 şi a solicitat un echipaj de poliţie, conform Digi24.

După prima partidă de vânătoare, participanţii vor lua o pauză pentru masa de prânz şi după-amiază va fi cea de-a doua repriză de vânătoare.

Printre invitaţi se află oamenii de afaceri Wolfgang Porsche, Franz Rauch şi Stefano Ricci, designer vestimentar Italian. Totodată a venit şi prinţul Dimitrie Sturdza.

Întrebat despre motivul vizitei sale în România, Stefano Ricci, a spus: „Să mă întâlnesc cu prietenii şi să vânez”. „Sperăm ca doamna Merkel să se alăture petrecerii în această seară”, a mai glumit acesta.

În această dimineaţă a venit şi prinţul Dimitrie Sturdza. Acesta a spus că nu ştie dacă aceasta va fi ultima partidă de vânătoare de la Balc, dar crede că ar fi păcat, pentru că 200 de localnici şi-ar pierde locurile de muncă.

„Mai arătăm la băieţii ăştia, care sunt importanţi, din afară, că se poate şi în România. Şi să vă uitaţi o dată cât au investit ei în România. Si aici s-au făcut legăturile. Nu aici, dar aici s-a arătat că se poate”, a spus prinţul Dimitrie Sturdza.

Sute de mistreţi vor ajunge în bătaia puştilor, mânaţi de oamenii din sat.

Tradiţia vânătorilor din Balc a început în 2005, când s-a iscat şi un mare scandal. Printre invitaţi a fost şi fostul premier Adrian Năstase. 185 de mistreţi au fost ucişi la prima vânătoare şi cu 23 de trofee sângeroase s-a mândrit Adrian Năstase, desemnat cel mai bun vânător.

Activiştii pentru drepturile animalelor au protestat vehement şi de atunci o fac în fiecare an în faţa domeniului Balc.

Ar putea fi însă ultima întâlnire a bogaţilor lumii la Balc. Contractul dintre omul de afaceri şi Romsilva a expirat în vară şi statul refuză să îl prelungească. Ion Ţiriac se judecă acum pentru cele aproape o mie de hectare.