Papa Paul al VI-lea, care a condus Biserica Catolică între 1963 şi 1978 într-o perioadă agitată pe scena internaţională, a fost beatificat duminică de Papa Francisc în Piaţa Sfântul Petru, în prezenţa fostului suveran pontif Papa Benedict al XVI-lea, relatează Agerpres. În faţa unei Pieţe Sfântul Petru plină cu credincioşi, sub un soare cald de toamnă, Papa Francisc a rostit în latină formula consacrată, cerând ca „venerabilul servitor al Domnului Paul al VI-lea să devină preafericit“. El a anunţat că sărbătoarea acestuia va avea loc în fiecare an la data de 26 septembrie.

Papa Paul al VI-lea, care a definitivat Conciliul Vatican II (1962-1965) început de predecesorul său Ioan al XXIII-lea şi a instituit „sinodul“ (ca transpunere în practică a deciziilor conciliului), a fost beatificat în încheierea sinodului familial convocat de Papa Francisc, în prezenţa a numeroşi cardinali din întreaga lume. În aprilie, Papa Francisc i-a canonizat pe Ioan al XXIII (1958-1963) şi pe Ioan Paul al II-lea (1978-2005).

În faţa unei Pieţe Sfântul Petru plină cu credincioşi, sub un soare cald de toamnă, Papa Francisc a rostit în latină formula consacrată, cerând ca "venerabilul servitor al Domnului Paul al VI-lea să devină preafericit". El a anunţat că sărbătoarea acestuia va avea loc în fiecare an la data de 26 septembrie.

Papa Paul al VI-lea, care a definitivat Conciliul Vatican II (1962-1965) început de predecesorul său Ioan al XXIII-lea şi a instituit "sinodul" (ca transpunere în practică a deciziilor conciliului), a fost beatificat în încheierea sinodului familial convocat de Papa Francisc, în prezenţa a numeroşi cardinali din întreaga lume. În aprilie, Papa Francisc i-a canonizat pe Ioan al XXIII (1958-1963) şi pe Ioan Paul al II-lea (1978-2005).