Avioane şi elicoptere de atac israeliene au efectuat două raiduri succesive asupra Fâşiei Gaza în noaptea de duminică spre luni, ca represalii după ce o rachetă a fost lansată în direcţia Israelului din zona de coastă a acestei enclave, transmite agenţia Reuters.

Potrivit unui oficial din enclava controlată de mişcarea Hamas, unul dintre raidurile israeliene a avut ca ţintă un post al poliţiei navale a acestei grupări, iar cel de-al doilea a vizat o tabără de antrenament folosită tot de Hamas.

Surse de la faţa locului afirmă că s-au auzit explozii puternice în timpul atacului aerian, dar deocamdată nu au fost anunţate victime.

Acţiunea armatei israeliene a fost o replică imediată după ce o rachetă a fost lansată asupra Israelului din zona litorală a Fâşiei Gaza. Lansarea rachetei nu a fost încă revendicată şi nici partea israeliană nu a confirmat eventuale victime sau pagube materiale.

Un alt atac aerian al Israelului asupra Fâşiei Gaza a avut loc lunea trecută, când a fost lovită o altă tabără de antrenament a combatanţilor Hamas, după ce asupra soldaţilor israelieni s-a deschis focul la graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza.

În anul 2012, Israelul şi gruparea Hamas au convenit asupra unui acord de încetare a focului, mediat de Egipt, prin care s-a oprit ultima ofensivă militară israeliană asupra Fâşiei Gaza, soldată cu circa 2.200 de morţi în rândul palestinienilor (majoritatea civili), dar armistiţiul fragil este încălcat din când în când de ambele părţi.

Agerpres