Piloţii şi navigatorul elicopterului moldovenesc doborât de insurgenţi talibani în Afganistan sunt în viaţă, fiind ţinuţi ostatici, afirmă premierul interimar al Republicii Moldova, Gheorghe Brega.

"Am stabilit că cetăţenii moldoveni - doi piloţi şi navigatorul - sunt în viaţă, fiind sechestraţi. Persoanele care au murit erau ofiţeri ai serviciilor de securitate afgane implicaţi în lupte cu talibanii", a declarat Brega, potrivit site-ului agenţiei TASS.

"Suntem în contact strâns cu autorităţile afgane. Depunem eforturi pentru eliberarea ostaticilor. Important este că cetăţenii moldoveni sunt în viaţă. Sunt încrezător că la final vor fi eliberaţi", a spus premierul interimar al Republicii Moldova.

Un elicopter al Moldovei închiriat de Administraţia Statelor Unite a fost doborât pe 24 noiembrie, de talibani, în provincia afgană Faryab.

La bordul aparatului erau 21 de persoane - 18 pasageri şi trei membri ai echipajului. Cel puţin patru persoane au murit în incident, restul fiind capturate de insurgenţi.

Mediafax