Rwanda a anunţat duminică seara că a plasat în izolare un student german, spitalizat la Kigali, care prezenta simptome de Ebola.

"Astăzi (duminică) după-amiază un pacient de la Spitalul King Faisal care prezenta simptome de Ebola a fost plasat în izolare, în aşteptarea rezultatelor testelor", care urmează să stabilească dacă pacientul suferă de febră hemoragică, se arată într-un comunicat emis de către Guvernul rwandez.

Rezultatele urmează să fie disponibile în 48 de ore.

Ministrul rwandez al Sănătăţii Agnes Binagwaho a anunţat, într-un mesaj postat pe Twitter, că pacientul, un student german care prezintă semne de febră şi atins de paludism "a petrecut mai multe zile în Liberia, după care a venit în Rwanda".

Acesta este primul caz suspect de Ebola din Rwanda de la începutul epidemiei care afectează Africa de Vest de la începutul anului.

Epidemia a provocat moartea a 932 de persoane dintre cele aproximativ 1.700 de cazuri suspecte, înregistrate de la începutul anului în patru ţări din Africa de Vest, determinând Organizaţia Mondială a Sănătăţii să decreteze vineri "o urgenţă în domeniul sănătăţii publice la nivel mondial".