Autorităţile californiene anchetează asupra unui incendiu suspect declanşat într-o moschee din apropiere de Palm Springs, în California, la câteva zile după un atentat comis de o pereche de origine pakistaneză în oraşul vecin San Bernardino, relatează AFP.

Pompieri din comitatul Riverside au intervenit pentru a stinge flăcările observate vineri spre orele prânzului în moscheea Islamic Society of Palm Springs, situată la Coachella, la câteva zeci de kilometri de San Bernardino, a anunţat o purtătoare de cuvânt a pompierilor.

Autorităţile au precizat că nu s-au înregistrat răniţi şi că incendiul a fost stins după o jumătate de oră.

Responsabili ai moscheii nu au putut fi contactaţi de AFP, dar au declarat în presa locală că incendiul a fost declanşat de un cocteil molotov.

Incidentul a avut loc la nouă zile după ce un cuplu de musulmani din San Bernardino a ucis 14 persoane şi rănit alte 22 într-un atac armat cu puşti de asalt, cu ocazia unei petreceri de Crăciun a angajaţilor serviciilor locale de sănătate, unde lucra unul dintre atacatori.

Anchetatorii poliţiei federale americane (FBI) privilegiază pista teroristă.

Masacrul de la San Bernardino provoacă temeri legate de o ostilitate tot mai mare, chiar agresiuni contra musulmanilor, într-un context politic tensionat.

Magnatul din domeniul imobiliar Donald Trump, în fruntea cursei la învestitura republicană pentru prezidenţiale, a cerut recent autorităţilor să interzică accesul musulmanilor în Statele Unite.