Un incendiu a izbucnit, joi, într-un corp de clădire care aparţine Muzeului Culturii Romilor, un bărbat care a încercat să stingă incendiul fiind rănit uşor, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

Incendiul a fost anunţat la ISU Bucureşti-Ilfov în jurul orei 9.25, persoanele care au sunat la numărul de urgenţă 112 anunţând că în clădirea modulară aflată pe strada Drumul Săbăreni se văd flăcări mari.

Pompierii au ajuns la locul incendiului cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, la acel moment fiind degajat foarte mult fum.

Flăcările au cuprins o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi dintr-o parte a clădiri, care are doar parter şi este construit pe structură metalică. În partea de clădire afectată de incendiu erau depozitate materiale de lemn, plastice şi echipamente IT, a precizat Daniel Vasile.

În urma incendiului, un tânăr de aproximativ 25 de ani care încerca să stingă incendiul a fost rănit uşor la nivelul capului, unde i-au căzut bucăţi de jar. Acesta a primit îngrijiri medicale la faţa locului, nefiind necesară transportarea lui la spital, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU.

Pompierii au stins incendiul în mai puţin de o oră, o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi din corpul de clădire fiind distrusă total.