Vladimir Putin nu dă înapoi. Preşedintele rus s-a folosit de discursul despre starea naţiunii pentru a relua atacurile la adresa Turciei, din cauza avionului de vânătoare doborât de turci cu aproape două săptămâni în urmă. Liderul rus a fost foarte clar: elita politică de la Ankara este de vină, iar represaliile vor continua.

„Teroriştii din nordul Caucazului au găsit adăpost în Turcia, unii încă sunt acolo. O parte a elitei din Turcia este direct responsabilă de moartea militarilor noştri în Siria. Dintotdeauna am considerat trădarea drept cea mai mârşavă faptă. Cei care ne-au înjunghiat pe la spate ar trebui să-şi amintească acest lucru. Cei care încearcă să justifice aceste lucruri ar trebuie să nu uite. Nici măcar nu înţeleg de ce au făcut acest lucru. Noi eram pregătiţi să cooperăm cu Turcia chiar şi în privinţa celor mai sensibile chestiuni, eram gata să mergem chiar mai departe decât erau dispuşi aliaţii lor să meargă”, a spus Vladimir Putin în discursul despre starea naţiunii.

„Dacă cineva îşi închipuie că odată comisă această crimă poate scăpa cu câteva restricţii în agricultură sau construcţii sau orice altceva de acest gen, ei bine, se înşeală. Nu vom uita multă vreme ce au făcut şi vor regreta. Ştim bine ce este de făcut”, a adăugat preşedintele Rusiei.