Atacul armat din centrul de planificare familială în statul Colorado (vestul Statelor Unite) a făcut trei morţi, dintre care un poliţist, şi 9 răniţi, au anunţat autorităţile, informează AFP.

Bărbatul înarmat s-a ascuns mai multe ore în centrul de planning familial, dar  a fost arestat. Poliţia, care nu a dezvăluit încă identitatea atacatorului, era îngrijorată că el ar fi putut plasa explozibili în clădire.

11 persoane au fost transferate la spitale locale, inclusiv 5 ofiţeri de poliţie", a declarat la rândul ei Catherine Buckley, purtător de cuvânt al poliţiei oraşului. În acest stadiu, ea nu a anunţat niciun deces şi a spus că poliţia nu a tras în suspect, făcându-l mai degrabă "să se predea".

Anterior Catherine Buckley a anunţat că atacatorul a adus "dispozitive" în clădire, sugerând ca ar putea fi explozive.

Schimbul de focuri între atacator şi poliţie a durat ore în şir. Televiziunile americane au difuzat imagini cu persoanele evacuate în grabă.

Nici poliţia şi nici federaţia centrelor de planificare familială nu au fost în măsură să confirme care era ţinta atacatorului la această organizaţie non-profit, care primeşte subvenţii publice.

Centrele de planificare familială furnizează în Statele Unite în principal servicii ginecologice: examene preventive, contraceptive, dar efectuează şi avorturi.

Acest lucru face ca în mod regulat ele să fie ţinta unor manifestaţii sau chiar agresiuni din partea adversarilor radicali ai avortului.