Rusia îşi consolidează poziţia în Siria şi transferă acolo sisteme de apărare antirachetă. Anunţul a fost făcut de Comandantul forţelor aeriene ruse. El spune că aceste sisteme antirachetă au rolul de a-i proteja pe militarii ruşi care acţionează în această ţară în cazul deturnării unor avioane militare sau a unor atacuri aeriene asupra obiectivelor ruse din Siria.

Şi tot pe frontul din Siria, Turcia a anunţat că va declanşa în perioada următoare o ofensivă de amploare împotriva grupării Stat Islamic. Ankara a declanşat încă din vară o ofensivă antiteroristă în regiune care s-a concentrat până în prezent asupra unor ţinte ale militanţilor kurzi din Siria. Spune acum Ankara că va schimba strategia şi va lovi cu predilecţie obiective ale jihadiştilor Stat Islamic ca răspuns.

Această decizie vine după atentatul terorist care a avut loc în capitala turcă luna trecută şi în urma căruia 102 oameni şi-au pierdut viaţa. Atacul terorist nu a fost revendicat, oficialii turci spun însă că de vină ar fi militanţii ISIS.

Digi 24