Senatorul Gheorghe Flutur, fost secretar general al PDL, a venit la DNA, joi, pentru a fi audiat, în calitate de martor, în dosarul în care Elena Udrea este cercetată pentru fapte de corupţie privind vânzarea unei vile din Eforie Sud şi un contract între Hidroelectrica şi o firmă.

Gheorghe Flutur, fost secretar general al PDL, în prezent în aceeaşi funcţie la PNL şi copreşedinte al organizaţiei judeţene Suceava, a fost citat să se prezinte pentru a da declaraţii în dosarul fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, în care Camera Deputaţilor a dat aviz pentru urmărirea penală a acesteia.

Şi fostul preşedinte al PDL Emil Boc a spus că se va prezenta, joi, la DNA, unde a fost citat ca martor în dosarul Elenei Udrea.

În acelaşi dosar au mai fost audiaţi, tot în calitate de martori, fostul preşedinte al PDL Vasile Blaga, în prezent copreşedinte PNL, deputatul PNL Ioan Oltean, fost vicepreşedinte şi secretar general al PDL, Anca Boagiu, fost prim-vicepreşedinte al PDL, în prezent în aceeaşi funcţie la PNL, şi Adriean Videanu, fost preşedintele al PDL Bucureşti.

Aceştia au dat declaraţii în legătură cu acuzaţia adusă Elenei Udrea că ar fi finanţat în campania electorală din 2012 a PDL cu bani primiţi de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

Elena Udrea este suspectată că ar fi finanţat campania electorală din 2012 a PDL cu bani primiţi de la Bogdan Buzăianu, în schimbul asigurării derulării unui contract al firmei controlate de omul de afaceri cu Hidroelectrica.

Udrea a fost pusă, în 30 octombrie, sub control judicar pe cauţiune, stabilită la cinci milioane de lei, în dosarul privind fapte de corupţie legate de vânzarea şi renovarea unei vile din Eforie Sud, dar şi un contract între Hidroelectrica şi o firmă, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari. Camera Deputaţilor a avizat începerea urmăririi penale şi a reţinerii Elenei Udrea în această cauză.

Fostul ministru Elena Udrea a contestat decizia de a fi pusă sub control judiciar pentru o cauţiune de cinci milioane de lei, dar instanţa supremă a respins, miercuri, plângerea, pe motiv că este neîntemeiată.

Elena Udrea trebuie să plătească până vineri cauţiunea de cinci milioane de lei, însă fostul ministru spune că nu poate să achite o sumă atât de mare, în condiţiile în care toate bunurile sale sunt sechestrate de DNA. Ea a precizat că se va cere un nou aviz de arestare dacă nu plăteşte cele cinci milioane de lei.

Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea ar fi primit mită de la un om de afaceri 3,8 milioane de dolari şi o creanţă de 900.000 de euro pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vanzare - cumparare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

MEDIAFAX