Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat, miercuri, de judecătorii Tribunalului Constanţa, la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul Centrul Militar Zonal (CMZ) Constanţa, în care este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată.

Decizia instanţei nu este definitivă.

În respectivul dosar, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată, în 2014, de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu în formă continuată, fiind acuzat că în perioada 2009 — 2013 nu a asigurat finanţarea CMZ conform atribuţiilor legale care îi reveneau ca preşedinte al CJ Constanţa.

Potrivit anchetatorilor, prin faptele de care este acuzat, Constantinescu a provocat un prejudiciu material patrimoniului Ministerului Apărării Naţionale de circa 67.000 de lei.

Pe lângă dosarul privind subfinanţarea Centrului Militar Zonal, Nicuşor Constantinescu este judecat, la Constanţa, într-un alt dosar referitor la finanţarea ilegală a cluburilor sportive, în care este acuzat de mai multe infracţiuni printre care abuz în serviciu şi conflict de interese.

AGERPRES