Un avion de mici dimensiuni a fost găsit prăbuşit, miercuri dimineaţă, într-o pădure din judeţul Vaslui, de către un pădurar care trecea prin zonă, însă în aparat sau în apropiere nu a fost găsită nicio persoană

Potrivit autorităţilor locale, aparatul de zbor găsit este un motodeltaplan, posibil folosit la traficul de ţigări.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, aparatul de zbor găsit abandonat într-o pădure de lângă localitatea Chiţcani, fără a exista vreo victimă în el sau împrejurimi, este un motodeltaplan pe al cărui fuzelaj era scris în ruseşte, scrie  MEDIAFAX.

Construit dintr-o structură de aluminiu, motodeltaplanul era avariat parţial, însă fără ca locul destinat pilotului să fie distrus. Acesta este şi motivul pentru care autorităţile nu au găsit nicio persoană rănită la faţa locului.

"Aparatul de zbor a fost găsit într-un lăstăriş, de la marginea pădurii de la Chiţcani. Nu a fost cazul ca noi să intervenim, în condiţiile în care se afla acolo de câteva zile. În afară de motodeltaplan în sine, inclusiv cu rezervorul de benzină, nu s-a găsit nimic altceva la faţa locului", a declarat, miercuri, inspectorul-şef al ISU Vaslui, Neculai Olaru.