Tribunalul Bucureşti (TB) a decis vineri ca Antena 3, jurnaliştii Mihai Gâdea, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae şi analistul Mugur Ciuvică să plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru o serie de afirmaţii la adresa ei făcute în emisiunea ''Sinteza zilei'' din 19 iunie 2014.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată.

Instanţa a admis în parte acţiunea principală a procurorului şef al DNA.

"Obligă pârâţii în solidar la 250.000 de lei daune morale şi să comunice public dispozitivul hotărârii în 10 zile de la rămânerea definitivă la postul Antena 3. Respinge în rest pretenţiile şi respinge cererea reconvenţională", au decis judecătorii.

În iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3, pe jurnaliştii Mihai Gâdea, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc şi pe analistul Mugur Ciuvică, reclamând faptul că în emisiunea ''Sinteza Zilei'' din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu.

În acţiunea depusă în instanţă, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 şi pe cei cinci să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar şi cheltuielile de judecată.

Kovesi susţine că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane.

Potrivit Laurei Codruţa Kovesi, emisiunea prezentată de Antena 3 şi susţinerile persoanelor angajate sau invitate au încălcat: ''pe latură socială — necesitatea unei informări corecte şi obiective a opiniei publice, pe latură legală — normele privitoare la dreptul la viaţă intimă, familială şi privată, dreptul la propria imagine, privitoare la accesul liber al pe