Un atac aerian israelian asupra unei ţinte Hamas duminică în Fâşia Gaza a distrus o casă şi a ucis o femeie palestiniană şi pe fiica ei, au anunţat surse spitaliceşti, în timp ce valul de violenţe în regiune ridică temeri legate de o escaladare pe scară largă, notează Reuters.

Armata israeliană a declarat într-un comunicat că forţele sale aeriene au vizat două situri de arme aparţinând Hamas, gruparea militantă islamistă ce controlează Gaza, ca răspuns la lansarea a două rachete ce au căzut în Israel sâmbătă şi vineri.
   
Martori oculari au declarat că puternica explozie într-una din taberele Hamas din oraşul Gaza a provocat prăbuşirea unei case din apropiere în timp ce locatarii dormeau în interior.
   
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza Ashraf al-Qidra a spus că femeia ucisă era în vârstă de 30 de ani şi gravidă, iar fiica ei avea trei ani. Un băiat de cinci ani şi un bărbat au fost răniţi, a adăugat el.
   
Niciun grup nu a revendicat responsabilitatea pentru lansarea rachetelor, dintre care una a fost interceptată în apropierea oraşului israelian din sud Ashkelon. Cealaltă a lovit o zonă deschisă, fără să provoace victime. Armata israeliană a declarat că face responsabilă Hamas pentru orice atac din Gaza, aminteşte Reuters.
   
În 12 zile de vărsare de sânge, patru israelieni şi 22 de palestinieni, dintre care mulţi au comis atacuri cu cuţit, au fost ucişi la Ierusalim, în Cisiordania ocupată, Gaza şi în oraşe israeliene. Această escaladare a violenţei ridică temeri legate de o nouă revoltă palestiniană, după intifada din 1987 şi 2000.

AGERPRES