Aşa-zişii refugiaţi continuă să rişte şi să pună în pericol viaţa copiilor lor pentru a ajunge în ţările UE care oferă ajutoare sociale consistente. Deşi au fost anunţaţi că nu li se va mai pemite să treacă ilegal frontiera, au forţat gardul, iar răspunsul forţelor de ordine a fost pe măsură. Trei sute de imigranţi au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 29 de oameni au ajuns după gratii. Printre aceştia şi un suspect de terorism. Violenţele vin la două zile după ce a intrat în vigoare noua legislaţie maghiară, prin care cei care trec ilegal graniţa riscă până la cinci ani de închisoare. În ultimele 48 de ore, peste 500 de imigranţi au fost arestaţi de autorităţile ungare.

Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului ungar: „Încearcă să intre cu forţa pe teritoriul ungar. Nu respectă nicio legislaţie internaţională sau maghiară. Intervenţia cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă e un răspuns adecvat.”

Alexandar Vucici, premierul Serbiei: „M-am simţit ruşinat şi uimit când am auzit veştile în timp ce mă aflam la Washington. Poliţiştii ungari au tras cu gaz lacrimogen pe teritoriul sârb. I-am avertizat pe colegii noştri maghiari să nu se mai repete.”

Sursa: Digi 24